Honden met lang haar en een dikke ondervacht zijn de honden die het meeste onderhoud vragen. Er is niet echt sprake van een rui-periode want de vacht verhaard eigenlijk het hele jaar door Hierdoor hebben deze rassen ook meer kans op vervilting en klitten. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om meerdere keren per week kort te kammen met een grove kam of borstel met rechte lange pinnen.

Je kunt er ook voor kiezen om de vacht wat korter te trimmen zodat je het onderhoud wat kunt beperken, kijk hier welke tondeuse geschikt is voor deze vacht.

Bij honden met lang haar maar minder onderwol verhaard steeds een gedeelte van de onderwol en de dekharen. Het is daarom ook verstandig om op regelmatige basis je hond te borstelen met een borstel met lange pinnen.

Om het borstelen minder inspannend te maken en tijd hierop te besparen heeft ActiVet speciale gepatenteerde borstels ontwikkeld voor elke vachtsoort.

Een ander probleem die je tegenkomt bij honden met een lange vacht is dat er snel sprake kan zijn van huidirritatie dor gebrek aan luchtcirculatie. Ter bescherming van de huid is het dan ook belangrijk te kiezen voor een juiste shampoo.

Sommige hondenrassen staan er ook om bekend dat er oog- en oorproblemen ontstaan als gevolg van deze lange haren. Hiervoor heeft Het Maatje speciale potenschaartjes met stompe punten zodat je op een veilige manier de haren kunt bijwerken. Een andere oplossing kan zijn het gebruik van een trimmer.


 Laatst bekeken producten