Bezig met laden...
10%
visibility
shopping_cart

voordeelbundel Labradoodle - BASIC

164,34

147,90

10%
visibility
shopping_cart

voordeelbundel Labradoodle - LUXE

188,24

169,41

10%
visibility
shopping_cart

voordeelbundel Labradoodle - TONDEUSE

312,80

281,52

De vachtverzorging van een Labradoodle

Een Doodle ziet er schattig uit door zijn 'Teddy-beer look'. Helaas is de Doodle erg gevoelig voor klitten in de vacht. Een Labradoodle vacht eist dan ook veel onderhoud. Omdat de honden zo gevoelig zijn voor klitten, zie je vaker kort geschoren Doodles. 

De meest voorkomende fout is dat men denkt goed te borstelen. Echter gaat het hier vaak alleen om de bovenste laag en vergeten we de onderlaag. Tijdens het bezoek aan de trimsalon is de schrik dan ook vaak groot wanneer de ondervacht onder de klitten en vervilting zit. De beste manier om een Doodle te borstelen is door een ActiVet borstel te gebruiken (een look-a-like voldoet ook, zoals de flexibele slickers van ShowTech). Waarom een ActiVet? Doordat een ActiVet borstel langere pinnen heeft dan een normale borstel. De langere pinnen komen tot de wortels van de vacht waardoor de hele pluk aan de beurt komt met borstelen. Wij raden aan om de vacht voor te bewerken met een ontklitspray om het borstelen makkelijker te maken. Borstel laag voor laag zodat u geen plek mist. Met een grove houten kam kunt u controleren of de ActiVet alle beginnende klitten uit de vacht heeft gehaald. 

Mocht u een Doodle hebben waarbij klitten echt niet te voorkomen zijn maar wilt u wel graag een natuurlijke lange Teddy look? Dan raden wij aan om elke week te wassen met een conditioner. Een conditioner maakt de vacht zacht en verwijdert kleine beginnende klitten. 

Daarnaast raden wij aan om gebruik te maken van een waterblazer. Blaas uw Doodle hier regelmatig (het liefst na elke wandeling in het bos en/of strand) uit. Een waterblazer is zo krachtig dat deze al het vuil en water uit de vacht blaast. Nog een voordeel aan een waterblazer is dat deze de vacht aan de kant blaast waardoor u sneller op de huid kunt kijken. Zo ziet u eventuele oneffenheden en klitten zitten.

Hierboven hebben wij drie voordeelpakketten samengesteld. Zo heeft u in één klik de juiste benodigheden in huis!

Heel veel succes met het trimmen van uw Doodle!


Laatst bekeken producten