Bezig met laden...
10%
visibility
shopping_cart

voordeelbundel Aussie - BASIC

71,36

64,17

10%
visibility
shopping_cart

voordeelbundel Aussie - LUXE

131,20

118,08

De vachtverzorging van een Australian Shepherd (Aussie)

De Australian Shepherd heeft een prachtige volle vacht welke weinig intensieve vachtverzorging nodig heeft. De vacht op de kop, oren, voorkant van de voorpoten en beneden de hakken is glad en kort. De achterkant van de achterpoten, broek, kraag en hals zijn voorzien van een middellange vacht. Reuen hebben vaak een bredere kraag dan de teven. Wanneer u met uw Aussie naar de show wilt, is het belangrijk dat de hond typiscche vacht=kenmerken heeft. 

Het hele jaar door verliest een Aussie vacht. Twee keer per jaar heeft de hond een rui-periode. Tijd om de los zittende ondervacht te verwijderen zodat er genoeg ruimte ontstaat voor een nieuwe glanzende vacht. Met behulp van de blaas en was-techniek zal de rui-periode sneller verlopen en de hond minder jeuk en irritaties hebben. Was de hond met een goede shampoo en conditioner en ga vervolgens met de waterblazer aan de slag. Deze blaast alle losse en dode haren gemakkelijk uit de vacht. 

Verder raden wij aan om de Australian Shepherd minimaal één keer per week goed te borstelen met een ActiVet borstel of een slicker. Spuit de vacht voorafgaand in met een ontklitspray zodat het borstelen gemakkelijk gaat. De meeste klitten onstaan in de broek, oksels, liezen of onder de oren. 

Hierboven hebben wij voordeelpakketten samengesteld. Hiermee heeft u in één klik de juiste spullen in huis.

Heel veel succes met het trimmen van uw Aussie!


Laatst bekeken producten