Om een keuze te kunnen maken in het ruime aanbod van tondeuse en trimmers, is het belangrijk om vooraf goed te weten wat je precies wilt scheren
(de hele vacht of alleen bepaalde delen) en welke soort vacht je wilt gaan scheren.


Wanneer kies je voor een tondeuse en wanneer voor een trimmer?

Een trimmer is een lichte tondeuse welke geschikt is om toiletteerwerk te verrichten zoals het scheren van haren rondom de ogen, onder de pootjes en bij de oren.
Een trimmer is niet geschikt om een hele hondenvacht te scheren.

Verder is het bij een trimmer meestal niet mogelijk om de scheerkop te vervangen voor een andere maat of zijn niet alle opzetkammen geschikt om op de trimmer geplaatst te worden.

Het voordeel van een trimmer is dat deze lichter is en in de regel op een ingebouwde accu werkt zodat je geen last hebt van snoeren in je werkgebied.


Een tondeuse is daarentegen wel geschikt voor het scheren van de hele hond.
Tondeuses hebben een sterkere motor dan een trimmer. Hoe krachtiger de tondeuse, hoe eenvoudiger je door dikkere vachten kunt scheren. De mate waarin een tondeuse elke keer belast
wordt/belast kan worden (bijvoorbeeld bij hele dikke vachten) bepaald ook de levensduur van de tondeuse.
Bekijk hier onze tondeuses voor honden met een dikke vacht en hier voor tondeuses voor honden met een dunnere vacht.

Verder heb je bij een tondeuse altijd de mogelijkheid om scheerkoppen te verwisselen / te vernieuwen of om opzetkammen te plaatsen (zodat de scheerlengte altijd aanpasbaar is).

Een ander punt waar je bij de aanschaf van een tondeuse op moet letten is de vraag of de tondeuse alleen met een netsnoer werkt, met een accu of wellicht beide mogelijkheden. 

Wanneer je een stopcontact in de buurt hebt, raden wij aan om voor een tondeuse te kiezen met netsnoer. Het voordeel hiervan is dat de tondeuse continu op hetzelfde volle vermogen scheert,
hierdoor krijg je een gelijkmatiger resultaat en blijft de scheerkop langer koel.

Wanneer er geen stopcontact in de buurt is, kun je kiezen voor een accu tondeuse. Het voordeel is dat je de tondeuse overal kunt gebruiken. Daarnaast heb je geen snoer die in de weg kan gaan hangen.

Het nadeel van een accu-tondeuse is dat accu maar een beperkte tijd werkt. Hoewel de huidige accu's best een lang bereik hebben én steeds in een korter tijd kunnen worden opgeladen,
is het aan te bevelen om te kiezen voor een 2e accu zodat je altijd door kunt gaan met je werk.

Belangrijk: het scheerresultaat in de regel afhankelijk is van de keuze van de juiste scheerkop! Wanneer mensen problemen hebben met scheren wordt veelal gewezen naar de tondeuse
maar meestal ligt het aan het gebruik van een verkeerde scheerkop. De keuze voor een tondeuse is daarom altijd gekoppeld aan de keuze voor een juiste scheerkop!
Kijk hier voor een overzicht van alle scheerkoppen.

We begrijpen dat het lastig is om te bepalen welke soort tondeuse of trimmer voor jouw hond nu het meest geschikt is. Wanneer je twijfelt, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 
Laatst bekeken producten