We raden aan om een Westie elke 6 weken te plukken. Wanneer je regelmatig met jouw Westie naar een show gaat, is het belangrijk om om de 1 a 2 weken te plukken. 
Veel mensen denken dat een Westie alleen op zijn rug geplukt moet worden en dat de vachtverzorging op deze manier wel meevalt. Wanneer je alleen de rug plukt en derest van het lijf knipt, krijg je echter geen natuurlijke look. De vacht kan gaan krullen en zal steeds zachter worden. We strippen een Westie dus van het puntje van zijn neus tot het topje van zijn staart. Alleen tussen de voetzooltjes knippen of scheren we de vacht weg. 
Een Westie welke van top tot teen is geplukt hoeft in principe niet in bad. Een geplukte vacht stoot vuil af en blijft hierdoor prachtig wit. Wanneer jouw Westie is geknipt, is een wasbeurt wel nodig om zo de witte kleur weer terug te krijgen. Daarnaast raden we aan om alleen in een schone vacht te knippen voor een langere levensduur van de scharen. 
Hieronder hebben wij een aantal producten bij elkaar gezet welke geschikt zijn voor de vachtverzorging van een West Highland Terriër. Ook zijn er bij ons twee verschillende voordeelpakketten verkrijgbaar (basic of luxe). Op deze manier heb je in één klik de juiste spullen in huis!

 Laatst bekeken producten