De Shih Tzu heeft normaliter een lange vacht welke bestaat uit een zachte ondervacht en een iets hardere bovenvacht. Om deze lange vacht in een top conditie te houden, is het belangrijk om dagelijks de vacht te borstelen. We raden hierbij aan om laag voor laag te werken zodat je geen klitten mist. Spray de vacht voor het borstelen in met ontklitspray. Deze spray zorgt ervoor dat de vacht makkelijker doorkambaar is en daarnaast breken vochtige haren minder snel af dan droge haren. 
Veel baasjes kiezen ervoor om hun Shih Tzu een Teddy-bear look te geven. Men kiest hiervoor omdat deze vacht minder verzorging vergt. Het wil niet zeggen dat je helemaal niet meer hoeft te borstelen, maar je bent wel veel sneller klaar. 
Een Shih Tzu scheren? Dat doen we absoluut niet, maar helaas gebeurt het nog regelmatig. Vooral omdat je dan lekker snel klaar bent. Met scheren scheer je ook de zachte ondervacht af en heb je kans dat de vacht een andere kleur krijgt. In plaats van scheren, gebruiken we de schaar-over-kam techniek. 
Hieronder hebben wij een aantal producten bij elkaar gezet welke geschikt zijn voor de vachtverzorging van een Shih Tzu. Ook zijn er bij ons twee verschillende voordeelpakketten verkrijgbaar (basic of luxe). Op deze manier heb je in één klik de juiste spullen in huis!

 Laatst bekeken producten