Een Newfoundlander heeft een dubbele vacht: een ondervacht en een bovenvacht. De ondervacht is zacht en wollig. De bovenvacht vormt een deklaag en is langer en harder van structuur. Om klitten in de vacht te voorkomen én om de vacht meer lucht te geven, raden wij aan om de Newfoundlander wekelijks te borstelen en uit te blazen met een waterblazer. Op deze manier krijgt de vacht meer lucht, gaat deze minder snel stinken en is de kans op huidproblemen kleiner. Een waterblazer blaast niet alleen water uit de vacht, maar ook vuil en losse haren worden uitgeblazen. Doordat een blazer veel kracht heeft, kun je op de huid van de hond kijken en zie je ook gemakkelijk of er eventuele klitten in de vacht zitten. 
Wanneer een Newfoundlander klitten in de vacht heeft, hebben veel mensen de neiging om de vacht te scheren. Doe dit absoluut niet! Wanneer je een Newfoundlander gaat scheren doe je hem hier geen plezier mee. Zijn mooie dikke vacht heeft een functie, ook in de zomermaanden. Een geschoren Newfy krijgt een hele andere vachtstructuur welke lastig te verzorgen is. 
Hieronder hebben wij een aantal producten bij elkaar gezet welke geschikt zijn voor de vachtverzorging van een Newfoundlander. Ook zijn er bij ons twee verschillende voordeelpakketten verkrijgbaar (basic of luxe). Op deze manier heb je in één klik de juiste spullen in huis!

 Laatst bekeken producten