Een Labradoodle ziet er schattig uit door zijn teddy beer vacht. Helaas is een Doodle erg gevoelig voor klitten in de vacht waardoor ze veel onderhoud eisen. Om deze reden zie je dan ook vaak alleen Doodles welke kort geschoren zijn omdat je met zo'n vacht sneller klaar bent met borstelen. De meest voorkomende fout is dat men denkt de hond goed te borstelen door alleen de bovenkant te borstelen. De onderste laag wordt vergeten en tijdens een bezoek aan de trimsalon is de schrik vaak groot aangezien de hele ondervacht onder de klitten/vervilting zit. De beste manier is om een Labradoodle elke dag te borstelen met een ActiVet borstel (of een look-a-like) zoals de flexibele slicker van ShowTech. Waarom een ActiVet? Doordat een Activet lange pinnen heeft, komen deze tot de wortels van de vacht waardoor je de hele pluk borstelt. Bij een normale slicker is dit vaak niet het geval. Spuit de vacht ook altijd eerst in met een ontklitspray om het borstelen makkelijker te maken. Borstel laag voor laag zodat je geen plek mist.
Heb je een Labradoodle waarbij klitten echt niet te voorkomen zijn en wil je wel graag een natuurlijke lange look? Dan raden we aan om elke week te wassen met een conditioner. Een conditioner maakt de vacht zacht en verwijdert kleine beginnende klitten. Daarnaast raden we aan om een waterblazer aan te schaffen en jouw Doodle hiermee regelmatig te blazen. Een waterblazer is zo krachtig dat deze gemakkelijk vuil en water uit de vacht verwijdert. Nog een voordeel aan een waterblazer is dat hiermee de vacht aan de kant wordt geblazen en je op de huid kunt kijken. Je ziet zo eventuele oneffenheden en klitten zitten.
Hieronder hebben wij een aantal producten bij elkaar gezet welke geschikt zijn voor de vachtverzorging van een Labradoodle. Ook zijn er bij ons drie verschillende voordeelpakketten verkrijgbaar (basic (knippen), luxe (knippen) of scheren). Op deze manier heb je in één klik de juiste spullen in huis!

 Laatst bekeken producten