De Cain Terriër heeft een ruwharige vacht van 5 tot 7 cm lang. Het is belangrijk om de vacht elke 6 tot 8 weken te plukken (vanaf dat de hond ongeveer 6 maanden oud is, bekijk goed of de vacht al plukrijp is). De Cain Terriër pluk je overal; van het puntje van de neus tot het topje van de staart. De Cain Terriër moet geplukt worden om ruimte te maken in de haarfollikel. Alleen dan zal de vacht ruw en dik terugroeien. Wanneer er in de follikel geen ruimte is om te groeien, krijg je een Cain Terriër met een zachte, gladde en/of dunne vacht. We raden aan om geen trimmes te gebruiken om de huid niet te beschadigen. 
Knippen doen we alleen bij het uiteinde van de pootjes en tussen de voetzooltjes. Teveel knippen of scheren heeft een negatief effect op de vacht dus proberen we dit zoveel mogelijk te vermijden. De vacht kan hierdoor namelijk gaan krullen, veel zachter worden en/of de mooie bruinige kleur verdwijnt. 
Hieronder hebben wij een aantal producten bij elkaar gezet welke geschikt zijn voor de vachtverzorging van een Cain Terriër. Ook zijn er bij ons twee verschillende voordeelpakketten verkrijgbaar (basic of luxe). Op deze manier heb je in één klik de juiste spullen in huis!

 Laatst bekeken producten