De Australian Shepherd (ook wel Aussie) heeft een prachtige volle vacht welke weinig intensieve vachtverzorging nodig heeft. De vacht op de kop, oren, voorkant van de voorpoten en beneden de hakken, hoort glad en kort te zijn. De achterkant van de voorpoten, broek, kraag en hals zijn voorzien van een middellange vacht. Reuen hebben een bredere kraag dan teven. Wanneer je met jouw Aussie naar de show gaat is het belangrijk dat de hond deze typische vacht-kenmerken heeft.
Het hele jaar door verliest een Aussie haar, maar zo'n twee keer per jaar komt de ruiperiode om de hoek kijken. Tijd om de loszittende ondervacht te verwijderen zodat er weer genoeg ruimte is voor een nieuwe glanzende vacht. Met behulp van de blaas en was-techniek help je je hond sneller door deze periode heen. Een waterblazer blaast namelijk alle losse en dode haren gemakkelijk uit de vacht. 
Verder raden wij aan om de Australian Sheperd minimaal één keer per week goed te borstelen met een ActiVet borstel of slicker. Spuit de vacht voorafgaand aan het borstelen in met ontklitspray zodat het borstelen sneller en gemakkelijker zal gaan. Je voorkomt zo ook klitten in de vacht. De meeste klitten ontstaan in de broek, oksels, liezen of onder de oren. 
Hieronder hebben wij een aantal producten bij elkaar gezet welke geschikt zijn voor de vachtverzorging van een Aussie. Ook zijn er bij ons twee verschillende voordeelpakketten verkrijgbaar (basic of luxe). Op deze manier heb je in één klik de juiste spullen in huis!
 Laatst bekeken producten