Het komt nogal vaak voor dat honden te lange nagels hebben en hierdor blessures oplopen. Het zelf knippen van nagels is niet moeilijk, mits je het juiste materiaal in huis hebt.

Daarom verkrijgbaar bij Het Maatje een ruime keuze in nageltangen en scharen. Wanneer je net een puppy in huis hebt, raden wij aan om meteen te beginnen met het wennen aan de nagelknipper. Zo zal het knippen op een latere leeftijd ook makkelijker gaan.

Maar hoe knip ik de nagels van mijn hond en waar moet ik opletten?
Ten eerste: de nagels van een hond zijn niet gelijk aan die van de mens. De hond heeft namelijk een gedeelte levend weefsel in de nagel zitten. Heel erg belangrijk dat je hier niet inknipt, dit doet zeer en gaat dan bloeden. Wanneer je hond niet gepigmeteerde nagels heeft, kun je het lever duidelijk zien lopen, dit is roze van kleur.
Wanneer je een hond hebt met donkere nagels en je dus het stukje roze niet kunt zien, knip je de nagels wat vaker een klein beetje. 

Wanneer je onverhoopt toch een keer in de het roze gedeelte knipt, dan zijn de bloedstop poeders van Nailsafe of HPP ideaal.

De voetzooltjes hebben over het algemeen weinig verzorging nodig. Zorg er wel voor dat de haren tussen de kussentjes kort zijn om irritatie en vuil te voorkomen. Dit kun je doen met een klein potenschaartje (wanneer je hond geen dikke plukken tussen de kussentjes heeft), of een iets grotere schaar (wanneer jouw hond wel veel dikke plukken met haar onder zijn kussentjes heeft). Verder controleer je op voorwerpen of kloven. Wanneer je hond geiriteerde zooltjes heeft, of wanneer je opeens in extreme weersomstandigheden met je hond gaat lopen (zoals sneeuw), dan raden wij aan om de potenwax van Yuup te gebruiken.

 Laatst bekeken producten