Snap-On scheerkop verwijderen en terugplaatsen.

Wij geven hier een korte uitleg hoe u een snap-on verwisselbare scheerkop kunt verwijderen van de tondeuse om deze te reinigen of om te wisselen met een andere maat scheerkop. In de webshop van ’t Maatje®  staat bij de tondeuse vermeld of deze werkt met het Snap-On scheerop systeem.
  
Het verwijderen van de scheerkop.

Schakel de tondeuse uit en haal de stekker uit het stopcontact.
Druk op de ontgrendelknop in de richting van de scheerkop. Hierna kunt u de scheerkop omhoog klikken, en de scheerkop los schuiven.


 
Reiniging en onderhoud scheerkop

Wanneer u de scheerkop heeft verwijderd van de tondeuse kunt u de achtergebleven vachtharen met een borsteltje verwijderen van het boven en ondermesje. Na het reinigen vervolgens een streepje scheerkopolie op het snijmes aanbrengen.
Ook kunt u nu de tondeuse goed schoonmaken bij de aandrijving van de scheerkop.


Let op: scheerkoppen mogen nooit uit elkaar geschroefd worden! Ook geen onderdelen verwijderen om schoon te maken of olie aan te brengen, dit i.v.m. de juiste afstelling!
 
Het plaatsen van de scheerkop.

Schuif de scheerkop op de tondeuse.

Klik de scheerkop naar beneden en zet hierna de tondeuse op de laagste snelheid aan.

 
 
 
Controleer met draaiende motor of de scheerkop goed vastgeklikt zit op de tondeuse en dus vergrendeld is.
 


De scheerkop moet voor, rijdens en na gebruik altijd goed geolied zijn. Enkele druppels olie op het bewegende deel van de scheerkop is genoeg.


Scheerkopolie aanbrengen tijdens het scheren

Wanneer u scheerkopolie aanbrengt moet u de tondeuse ondersteboven houden zodat er geen olie in de machine kan lopen. Enkele druppels olie op het beweegbare ondermesje is genoeg. Gebruik bij voorkeur speciale scheerkopolie zoals verkrijgbaar bij webshop ’t Maatje®.
 
Voor het beste scheer resultaat is het belangrijk dat u ook tijdens het scheren regelmatig de tondeuse even uitzet om enkele druppels olie op het bovenmesje te doen. U kunt dan gelijk controleren of de scheerkop door lang en intensief scheren niet te warm geworden is. Om tijdens het scheren de kop snel te koelen altijd een speciale koelspray voor scheerkoppen gebruiken.

Keramisch snijmes vervangen

Wanneer u gebruik maakt van een keramische scheerkop, kunt u zelf een bot snijmes vervangen voor een nieuwe. U doet dit door naar de zijkant van de scheerkop te kijken hoe het originele snijmes geplaatst is. Zet vervolgens het nieuwe snijmes tegen de zijkant van het oude snijmes. Schuif het nieuwe snijmes in de scheerkop, waardoor het oude mes eruit geschoven wordt. Uw nieuwe keramische scheermes is nu geplaatst in de scheerkop.
Let op: de scheerkop mag niet uit elkaar geschroefd worden!
 
Verschillende scheerkoppen gebruiken

Het snap-on scheerkop systeem is speciaal ontwikkeld om snel en makkelijk te wisselen tussen verschillen maten scheerkoppen.
Alle scheerkoppen voor uw dierentondeuse zijn verkrijgbaar bij webshop ’t Maatje®.
 
Reiniging en onderhoud tondeuse

Regelmatig reinigen en onderhouden garandeert een lange levensduur van de tondeuse. Schakel voordat u gaat reinigen de tondeuse uit en haal de stekker uit het stopcontact.
Gebruik geen oplos- of schuurmiddelen. Voorkom dat er water of olie in de behuizing van de tondeuse loopt. Reinig de behuizing met een zachte doek. Het motorgedeelte van tondeuse is onderhoudsvrij. 

Het electriciteitssnoer

Om kabelbreuk te voorkomen is het belangrijk dat het 
snoer los opgerold wordt bij het opbergen van de tondeuse. Zorg ervoor dat er geen scherpe knikken in het snoer of bij de adaptor of tondeuse zitten. Het snoer niet om de tondeuse wikkelen.
 
Voor de veiligheid van u en uw huisdier.
  • Zorg ervoor dat de schakelaar uit staat voordat u de stekker in het stopcontact steekt
  • Bij het onderbreken van het scheren de tondeuse uitschakelen
  • Na gebruik de tondeuse uitschakelen en verwijder de stekker uit het stopcontact
 
Veel succes met uw tondeuse van webshop ’t Maatje®