Wanneer u van plan bent om de hond te gaan scheren, dan is voorbereiding van de vacht geen overbodige luxe. Zo is het belangrijk om te weten wat voor vacht uw hond heeft en welke materialen hiervoor geschikt zijn. Daarnaast is het heel belangrijk dat de vacht van de hond schoon en droog is. 

Benodigdheden voor het scheren:
Tondeuse: bij het Maatje bieden wij een ruim assortiment hondentondeuses aan. Wij hebben tondeuses met zowel snoer als accu van merken als Wahl, Heiniger en Andis. Wanneer u een stopcontact in de buurt hebt, raden wij aan om voor een tondeuse te kiezen met een netsnoer. Het voordeel hiervan is dat de tondeuse continu op hetzelfde volle vermogen kan scheren. Hierdoor zal het resultaat gelijkmatiger zijn en blijft de scheerkop langer koel. Het voordeel aan een tondeuse met accu is dat u niet gebonden bent aan een stopcontact en de hond in principe overal dus kunt gaan scheren. Het nadeel aan een accu tondeuse is dat deze een beperkte tijd heeft om te werken. In een korte tijd is de accu opgeladen maar om een grote hond in één keer juist te kunnen scheren, raden wij aan om een tweede accu te nemen. 

*** Het resultaat is niet alleen afhankelijk van het gebruik van een juiste tondeuse, maar heeft ook te maken met de scheerkop. Kies altijd een juiste scheerkop welke past bij de dikte van de hondenvacht. ***

Scheerkop: Elke hond heeft een andere vacht. Gelukkig zijn er voldoende scheerkoppen waaruit u kunt kiezen. De tondeuses van Wahl en Andis worden standaard met een scheerkop nummer 10 geleverd. Deze scheerkop scheert op 1,8 mm en is niet geschikt voor hele dikke vachten. Wanneer uw hond een hele dikke vacht heeft, kunt u het beste een extra scheerkop mee bestellen. Kies hiervoor een skiptooth scheerkop met grove vertanding. Werk vervolgens de vacht netjes af met een opzetkam of FC (finishing) scheerkop.

Olie: iets wat vaak wordt vergeten maar heel belangrijk is om te gebruiken tijdens het scheren. Het snijgedeelte van een scheerkop bestaat uit twee delen: een onder en een bovenmesje. Het bovenmes beweegt op en neer om de haren af te snijden. Zonder gebruik van olie zal deze beweging niet vloeiend gaan en zal de scheerkop sneller warm worden. Om dit te voorkomen, raden wij aan om een streepje olie op het bovenmesje aan te brengen en vervolgens de tondeuse even te laten lopen. Op deze manier zal de olie zich verdelen. Wanneer u merkt dat de scheerkop moeilijker door de vacht gaat tijdens het scheren, maak dan opnieuw gebruik van een streepje olie. Na het scheren maakt u de scheerkop schoon met het bijgeleverde borsteltje en brengt u opnieuw olie aan om corrosie te voorkomen. Zorg ervoor dat er géén olie in de motorbehuizing loopt. 

Trimmer: deze gebruiken we voor kleine delen van de vacht. Denk hierbij aan de pootjes of staart. 

Wilt u weten hoe een scheerkop te wisselen? Klik dan op deze LINK! 

Snap on systeem is een universeel systeem welke speciaal ontworpen is om scheerkoppen snel te kunnen wisselen. Merken als Heiniger, Andis, Wahl en Tools-2-Groom hebben het snap on systeem waardoor een scheerkop van Andis ook op een Wahl tondeuse past. Op deze manier is er nog meer keuze uit scheerkoppen!

Het slide on systeem is alleen geschikt voor scheerkoppen waarvan de scheerhoogte ingesteld kan worden. De tondeuses die hieronder vallen zijn onder andere de Creativa. Super Groom en Bravura van Wahl, de Pulse LI5 van Andis en de Style Midi van Heiniger. Verder ook geschikt voor verschillende scheerkoppen, zie hiervoor een lijst bij onze slide on opzetkammen.


Laatst bekeken producten