''Het is aan te raden om tussen het scheren door, de scheerkop te smeren en/of te laten afkoelen''

Wanneer je je hond gaat scheren, is het heel belangrijk dat de vacht van de hond gewassen, geborsteld en opgedroogd is. Hierdoor zal het scheren veel makkelijker gaan en de scheermessen langer scherp blijven. Wanneer je namelijk gaat scheren door een vieze vacht met zand, worden de scheermessen heel snel bot. 

Tijdens het scheren van de vacht kan de scheerkop warm worden. Om de scheerkop snel en veilig af te laten koelen, zonder dat de scheerkop beschadigd, kun je het beste bijvoorbeeld Blade Ice van Wahl of Oil-fresh van Artero gebruiken. Deze sprays zorgen ervoor dat de kop snel weer een werkzame temperatuur heeft.

''Reinig de scheerkop na ieder gebruik''

Om de levensduur van de scheerkoppen te verlengen, is het erg belangrijk om de scheerkop na gebruik te reinigen. Blade Care van Artero is een speciaal reinigingsmiddel die veilig is voor alle scheerkoppen.

Voor en tijdens het scheren met de tondeuse, is het smeren van de scheerkop erg belangrijk. Enkele druppeltjes olie zijn genoeg om de scheerkop soepel te laten bewegen. Het gebruik van olie vermindert slijtage en zorgt ervoor dat de scheerkop makkelijker door de vacht gaat. De smeerolie van Andis en Aesculap is geschikt voor alle merken tondeuses. Gebruik altijd originele scheerkopolie! 


 


Bezig met laden...

Laatst bekeken producten