Jouw hond heeft naast goede voeding, voldoende beweging en flink wat liefde ook af en toe een wasbeurt nodig. Maar hoe kun je je hond het beste wassen?

Als eerste raden wij aan om altijd je hond met speciale hondenshampoo te wassen. Shampoo voor mensen bevat een andere zuurgraad wat de huid van de hond aantast. Benieuwd welke shampoo geschikt is voor jouw hond? Neem dan HIER even een kijkje!

''Wanneer je je hond in jullie eigen bad of douche gaat wassen, kun je het beste een antislip mat neerleggen. Dit verkleint de kans op uitglijden waardoor het voor jouw hond minder spannend zal zijn''

Controleer altijd de temperatuur van het water alvorens je de straal op de hond zet. Dit water moet lauw zijn. Niet te koud, zeker niet te warm. Sproei ongeveer één centimeter boven de vacht zodat het water diep in de vacht komt. Met een zachte straal maak je voorzichtig de kop nat. Houd zijn kop iets omhoog zodat er geen water in zijn neus of ogen komt.

''Wanneer het tijd is voor shampoo, is het verstandig om van te voren te kijken wat de mengverhouding is. Dit is te vinden op de shampoofles''

Masseer de shampoo rustig in de vacht. Zodra dit gebeurt is, kun je gaan uitspoelen. Controleer eerst weer de temperatuur van het water. Heel belangrijk om de shampoo goed uit te spoelen om een doffe vacht en irritatie te voorkomen. Wanneer je hond een lange vacht heeft, kun je de shampoo ook een beetje uit de vacht knijpen.
Door na de shampoo nog te gaan wassen met conditoner, bijvoorbeeld: de
Artero Keratin Vital of Artero Protein Vital. Op deze manier geef je de vacht een extra boost voor een optimaal resultaat! 

Meer informatie over de beste shampoos en conditoners? Klik
HIER!
Meer informatie over je hond drogen na het wassen? Klik
HIER


 


Bezig met laden...

Laatst bekeken producten